keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Avioliitto, rauhan satama

Kaikki tyttöystäväni ovat olleet hulluja, mutta ainoastaan vaimoni oli suoranaisesti hengenvaarallinen. Erehdyin kertomaan nähneeni unta Louise Brooksista, mykkäelokuvien ajan legendaarisesta tähdestä. Satumaisen onnekkaasti väistin  sydämeen tähdätyn leipäveitsen iskun, kietaisin aseen räsymattoon ja paiskasin paketin keittiön ikkunasta ennen kuin ehdin edes tajuta, mitä tapahtui.
Kun viimein pyrin suhteesta eroon, pakkasin laukullisen kamaa ja juoksin ulos. Taakkani hidastamana jouduin pian piiloutumaan kyyryssä ovisyvennykseen. Hän tempaisi katukaivon kannen ja heitti sen päätäni kohti. Väistin, kansi lensi lasioven läpi.
Noihin aikoihin olin osakkaana bändikämpässä, jossa oli sovittu, että ketään muuta kuin soittajia ei päästetä roudaamaan omin päin. Tällä naisella oli kuitenkin käsittämätön viettelyn kyky, ja hän saikin  vakuutettua toisen bändin tyypit auttamaan isoäitinsä auton lastaaamisessa täyteen niin minun kuin muidenkin soittimia. En voinut ottaa vastuuta toisten instrumenttien tuhosta, joten jouduin palaamaan. Viimeinen kätköön jäänyt kitara oli omani. Tätä turhaan selvitellessä tein jotakin minulle ainutkertaista. Heitin lasikehyksisen taulun seinään ja huusin. Naapuri soitti poliisit, jotka eivät uskoneet tilannetta, vaikka rouva ei osannut antaa nyt löytyneestä kitarasta minkäänlaisia tuntomerkkejä. Veivät minut pois.

Hän hankki rotukoiran, mutta holtittoman ryyppäämisen takia ei pitänyt pennusta huolta. Löysin sen eteisestä jalat pettäneinä, voimattomana täristen. Kämppä täynnä ulosteita. Koira saatiin palautettua kasvattajalle, mistä tietenkin seurasi raivareita.
Hän sanoi, että minkä Jumala on yhteen saattanut, vain kuolema voi erottaa. Lupasi eräälle sekikselle palkkion tappamisestani. Lopulta palkkamurhaaja onnistui tappamaan itsensä. Nainen hankki käsiaseen, uhkaili sillä poikaystäväänsä, joka sai lempattua pyssyn mereen. Kuten äärimmäisen mustasukkaiset ihmiset usein, hän ei ollut ns. uskollinen.
Rouva teki myös huorakeikkaa Hesperiassa ja Intercontinentalissa. Nämä reissut venyivät usein ilmoittamatta pariviikkoisiksi. Hän saattoi soittaa jossakin vaiheessa sanojensa mukaan vaikkapa Frankfurtista, tienanneensa kolkyt donaa. Sen hän aikoi sijoittaa heroiiniin ja palata entistä rikkaampana. Yleensä rahat haihtuivat siihen mennessä, kun hän vainoharhaisessa kankkusessa palasi kotiin.

Tällä välin minä olin kahden pienen lapsen kanssa yksin, paljolti psykoosia lähentelevissä dissosiaatio- ja traumaoireilutiloissa. Nuorempi oli minun, vaikkakin siitetty tilanteessa, jossa vaimo väitti syövänsä ehkäisypillereitä. Oli kuitenkin ilmeisesti pihiyttään jättänyt niitä heittämättä pois, joten en pitänyt hänen selitystään ihmeestä kovin uskottavana.
Miksi siedin tätä useamman vuoden, vaikka olin suhteen aikana vuoden jopa kokonaan juomatta. Juominenhan nähdäkseni auttaa ihmistä pysymään toivottomassa elämäntilanteessa.
PTSD- ja muu mielen häikkä on varmasti ollut osasyy. Toinen oli se, että tämä nainen oli pöyristyttävän hyvän näköinen, ja ihkaoikea vanhan koulun nymfomaani. En muista ainoatakaan tilannetta, jossa hän ei olisi ollut läpimärkä. Valui polviin asti ilman näkyvää kiihoketta.
Seksiä harrastettiin mm. pornoelokuvateatterissa, josta ympärille kerääntyneistä runkkareista jäi mieleen erityisesti pullea mies, jolla oli pinkki Mikki Hiiri-collegepusero.
Häntä kiihotti myös, miten hän saattoi seksuaalisella viehkeydellään saada aikaan sen, että miehet pahoinpitelivät toisiaan.

Kun pääsin lopullisesti pakoon hän, vainosi minua aktiivisesti kolmisen vuotta. Ilmestyi oven taakse vasaralla hakkaamaan, sotki ihmissuhteitani monimutkaisilla valheilla, tilaili lehtiä ja muita hyödykkeitä nimissäni itselleen ja teki ilmoituksia viranomaistahoille.
Lapset otettiin onneksi huostaan. Minulla oli vastuulliseen aikuisuuteen tuolloin vielä pidemmälti matkaa kuin nyt.

1 kommentti:

  1. Mainittakoon, että tässä suhteessa minäkin käytin fyysistä väkivaltaa, joskin yksinomaan itsepuolustukseksi. Tuota kitara/tauluepisodia lukuunottamatta. Kyseistä teosta en silti heittänyt häneen päinkään. Silti tunnen syvää likaisuutta omaa toimintaani ajatellessa. No, sainpahan pitää henkeni, jos en terveyttäni.

    VastaaPoista